Nyt kohistaa VEROsta.

VERO vietiin App Storeen ensimmäisen kerran jo vuonna 2015 ja se ei ole saanut juurikaan huomiota. Tilanne on muuttunut aivan viime päivinä. Tietojen mukaan latauksia on tehty AppStoresta ja Google Playstä jopa 600.000 yhden vuorokauden aikana. Suuri latausmäärä johtunee myös siitä, että he ilmoittivat antavansa elinikäisen ilmaisen lisenssin miljoonalle käyttäjälle, tästä on kylläkin ollut vähän epävarmaa tietoa, koska jostakin luin, että maksu tulisi olemaan, joskin pieni, muutamia dollareita vuositasolla. Helmikuun loppupuolella Vero oli vielä todella alhaisella tasolla, se ei ilmestynyt näkyviin edes Apple Storen eniten ladattavien 1500 sovelluksen listalle. Tilanne on muuttunut hetkessä. Nyt se on niin suosittu, että palvelimet ovat ylikuormittuneet ja kaikki käyttäjät eivät pääse kirjautumaan tileilleen tai avaamaan itselleen tiliä palveluun.

Mielenkiinto on joka tapauksessa kasvanut merkittävästi erittäin lyhyessä ajassa. Monet ovat lopen kyllästyneitä Facebookin ja Instagramin algoritmeihin. Pakko myöntää, että niin minäkin hetkittäin. Harmittaa, etten näe kavereideni kaikkia postauksia, vaan joku muu päättää puolestani, mistä olen kiinnostunut ja mistä en. Suurimmasta osasta ryhmiä tulee esimerkiksi vain eniten kommentteja keränneet ja suosituimmat postaukset näkyviin omaan feediini. Instagramissa on yli puoli miljoonaa viestiä tägätty #vero ja postauksissa kehotetaan Instagram -käyttäiä liittymään VERO sovellukseen.

Aikaisempiin Instagramin ja Facebookin algoritmimuutoksiin näytetään tottuneen melko helposti, mutta vuodenvaihteessa tapahtuneet muutokset ovat aiheuttaneet yllättävän paljon turhautumista käyttäjien keskuudessa.

Kenen idea VERO on?

Tarina on mielenkiintoinen, sillä VEROn taustalla on miljardööriyrittäjä Ayman Hariri, joka on entisen libanonilaisen pääministerin Rafik Haririn poika Ayman Hariri. Hariri on kertonut CNBC:lle aloittaneensa sovelluksen kehittämisen, koska hän turhautui mainospohjaisten sosiaalisten kanavien tietosuojapolitiikkaan.

Mikä on ansaintalogiikka?

Rahaa sovellus ei voi tällä hetkellä omistajalleen tuottaa, koska siellä ei ole mainontaa. Suurin osa tuloista tullaan kertoman mukaan keräämään käyttäjiltä. Maksujen on arvioitu olevan muutamia dollareita vuositasolla, ei kuulosta siis ollenkaan pahalta. Yksityisyydensuojaa korostetaan myös todella paljon. VERO kerää mahdollisimman vähän tietoja käyttäjistään (nimi, sähköposti, puhelin) ja on myös ilmoittanut, ettei anna tietoja mainostajille tai kolmansille osapuolille. Lisäksi VERO on sanonut ottavansa pienen komission yrityksiltä, jotka myyvät tuotteitaan palvelussa.

Miten se toimii?

Olen ladannut sovelluksen ja tutustunut siihen parin päivän ajan. Sovellus toimii hyvin samaan tapaan, kuin Instagram, mutta siinä on muutamia isoja eroja. Suurin osa postauksista siellä on tällä hetkellä valokuvia, mutta VEROssa voit myös jakaa tekstiä, suosituksia kirjoille, telkkariohjelmille ja elokuville sekä URL-osoitteita. Isoin ero on varmasti se, että VERO lajittelee postaukset käänteisesti kronologisessa järjestyksessä, ei algoritmien mukaan, kuten Facebook ja Instagram. Siellä voi myös selata suosittuja hastag.merkkejä.

Toinen mielestäni merkittävä ja käyttäjälle hyödyllinen ero on se, että omat seuraajat voi erotella ryhmiksi sen mukaan millainen suhde toiseen henkilöön on. Voit määrittää itsellesi kolme Avatarta ja jakaa jokaisen alle haluamasi seuraajaryhmän. Nämä ryhmät ovat: läheiset ystävät, ystävät ja seuraajat. Voit itse päättää, mitä julkaisuja minkäkin ryhmän kanssa jaat ja se näkyy vain valitsemallesi ryhmälle.

Voit lähettää viestejä yhteyksillesi ja mielestäni toiminto on parempi, kuin Instagramissa tällä hetkellä. Toimii pitkälti WhatsUpin tapaan.

Liityimme VEROon testimielessä yhteensä neljän hengen porukalla 27.2.2017. Mielestäni sovellus on nopeasti ymmärrettävissä ja helppoa käyttää. Yksi meistä piti sovellusta todella sekavana ja kärsivällisyys ei kuulemma riitä selvittämään asiaa. Kaksi muuta ovat olleet mielipiteissään tämän vuorokauden aikana neutraaleita. Testaamme tätä nyt kuukauden ajan ja palaan kertomaan kokemuksemme tämän kuukauden testauksen jälkeen.

VERO taistelee Facebookia ja Instagramia vastaan.

Pärjääkö VERO -sovellus kilpailussa Facebookia ja Instagramia vastaan? Sen näyttää tulevaisuus. Monet muutkin ovat yrittäneet rakentaa elinkelpoisia vaihtoehtoja näille jäteille, kuten Ello, Peach ja Sarahah, mutta kukaan niistä ei vielä ole onnistunut. Viraalisuutta on pystytty hyödyntämään lyhyen aikaa, mutta lopulta ne ovat jääneet tähdenlennoiksi.

En tiedä miksi, mutta oma veikkaukseni on se, että VERO tulee pärjäämään tässä kisassa. Kesällä 2018 olemme jo viisaampia ja jää nähtäväksi olenko väärässä :).

PS. Vero tarkoittaa muuten italiaksi totuutta.

Tilaa blogiartikkelit

New Work Factory on Kokkolassa sijaitseva markkinointitoimisto, joka tarjoaa yrityksille markkinoinnin palveluja.  #sosiaalisiakohtaamisia  #sanoistatekoihin

New Work Factory on markkinointitoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen erilaisia markkinoinnin palveluja. Sisällöntuotanto, eli markkinoinnillinen sisältöjournalismi on iso osa palveluvalikoimaamme. Yksinkertaisimmin sanottuna sisällöntuotantoa yrityksesi sosiaalisen median kanaviin esimerkiksi Facebook, Instagram, blogit jne. Meidän kauttamme saat yrityksellesi WordPress -pohjalle rakennetut kotisivut tai verkkokaupan. Suunnittelemme myös logoja ja rakennamme yrityksellesi visuaalisen ilmeen. Toteutamme tarvittaessa erilaisia tapahtumia ja erityisesti sydäntämme lähellä ovat valtakunnalliset konsulenttitapahtumat, eli myyntiesittelyt vähittäiskaupoissa. Jos voimme olla avuksi, niin ota ihmeessä yhteyttä ja jutellaan lisää.

Markkinointitoimisto New Work Factory, Minna Furu, puhelin 040 558 6045 tai s-posti minna@newworkfactory.com.