Oletko ikinä kuullut Trellosta? Jos olet, niin veikkaan, että olet tykännyt. Trello on täysin ilmainen organisointityökalu. Työkalun idea ja toimintalogiikka perustuu Toyotan 1980 -luvulla kehittämään Kanban-tauluun. Taulu koostuu pystysuoraan merkityistä listoista, joiden sisällä on kortteja. Jokaisessa kortissa puolestaan on kirjattuna yksi selkeästi määritelty tehtävä. Tehtäviä, eli kortteja siirretään taulussa eteenpäin aina sitä mukaa kun työ edistyy ja kun jokin vaihe on saatu valmiiksi. Kortteja voi ajatella vähän kuin Post-it lappuina. Mutta kuka niitä Post-it lappuja enää jaksaa rustailla, kaikki on niin hirveän paljon kätevämpää digitaalisessa muodossa. Nämä Trellon muistilaput kulkevat mukanasi joka paikassa, lappuja ei kauheasti viitsi kuljetella.

Tehtävät siis luokitellaan pystysuoriin tauluihin. Esimerkiksi seuraavasti;

Tehtävät

Työn alla

Takistettavana

Korjauspyynnöt

Valmis

Projektin alkaessa tehtävät -tauluun määritellään tehtävät, yksi tehtävä on aina yksi kortti, työn aikana tehtäviä lisätään tarpeen mukaan. Tehtävään voidaan merkitä suoraan myös henkilö, jonka vastuulle se kuuluu. Jokainen projektissa mukana oleva pääsee itse lisäämään tehtäviä ja kommentteja näille korteille tarpeen mukaan. Voit kirjoittaa kortin sisälle kommentteja, pyytää palautetta, lähettää tiedostoja jne. Kun lisäät uuden tehtävän tai asian, niin kirjoittamalla ensimmäiseksi @henkilön nimi, menee viesti suoraan sähköpostiin. Tieto kulkee kätevästi ja näppärästi kaikille tiimin jäsenille reaaliajassa.

Mielestäni parasta Trellossa on sen visuaalisuus ja helppo hahmotettavuus. Yhdellä silmäisyllä näet projektin/työn tilanteen. Nopealla katsauksella näet, kuinka paljon on vielä tekemistä jäljellä ja mitkä osa-alueet ovat jo valmiina.

Toinen merkittävä vahvuus on Trellon helppokäyttöisyys. Tämän ohjelman opetteluun ei tuhraannu turhaa aikaa, idean ja logiikan tajuaa ihan heti. Keep it simple on tämän työkalun ehdoton vahvuus. Mielenkiintoista on se, että tämä taipuu niin yksinkertaisten projektien/tehtävien kuin uskomattoman laajojenkin projektien hallintaan. Ohjelmaa käyttävät monet isot ja menestyvät yritykset esimerkkinä Google, Kickstarter ja National Geographic muutamia mainitakseni.

  Meillä New Work Factoryssä tiimi koostuu aina projektikohtaisesti. Valitsen verkostostani sopivat henkilöt mukaan, avaamme uuden Trello taulun ja ryhdymme hommiin. Projektin tilannut asiakas kutsutaan myös aina mukaan, kaikki toiminta on avointa ja läpinäkyvää ja jokainen tietää koko ajan missä mennään. Tämä vähentää merkittävästi sähköpostirumbaa ja kaikkien on helppo tarkistaa missä ja milloin tahansa, onko jokin vaihe työn alla, tarkistusta/hyväksymistä vailla vaiko valmis. Projektin alussa vasen reuna on täynnä kortteja, työn valmistumisen hahmottaa mukavasti, kun kortit vähenevät ja siirtyvät kaikki pikkuhiljaa taulun valmis alle.   Trellossa voi olla useita tauluja, eli useita eri projekteja saman aikaisesti. Jokaisella taululla eli projektilla on oma tiiminsä. Näet vain ne taulut, jotka sinulle kuuluvat. Tämä nopeuttaa merkittävästi useiden eri projektien hallintaa, kun kaikki tiedot löytyvät näppärästi yhdestä ja samasta paikasta.

Jos tulet asiakkaaksemme New Work Factoryyn, viimeistään silloin tämä työkalu tulee sinulle tutuksi ja huomaat, miten helposti esimerkiksi kotisivujen rakennusprojektia voidaan hallita. Asiakkaana sinulla on mahdollisuus tarkistaa koska ja missä tahansa työn tilanne. Kätevää, eikö totta?

Trellosta Wikipediassa: https://en.wikipedia.org/wiki/Trello

 

 

New Work Factory on Kokkolassa sijaitseva markkinointitoimisto, joka tarjoaa yrityksille markkinoinnin palveluja. Palveluvalikkomme pitää sisällään tapahtumat (konsulentit, messuosastot, yritystilaisuudet jne.), sisältömarkkinoinnin ja sisällöntuotannon sosiaalisten medioiden kanaviin (Facebook, Instagram, blogiartikkelit jne.), graafisen suunnittelun (logosuunnittelu, graafinen ohjeistus) sekä kotisivujen  ja verkkokauppojen tuottamisen aina suunnittelua myöten rakennettuna WordPress -alustalle.

#sosiaalisiakohtaamisialivenäjaverkossa  #sanoistatekoihin

New Work Factory on markkinointitoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen erilaisia markkinoinnin palveluja. Meidän kauttamme saat yrityksellesi WordPress -pohjalle rakennetut kotisivut tai verkkokaupan. Suunnittelemme myös logoja ja rakennamme yrityksellesi visuaalisen ilmeen. Sisällöntuotanto, eli markkinoinnillinen sisältöjournalismi kuuluu myös palveluihimme. Yksinkertaisimmin sanottuna sisällöntuotantoa yrityksesi sosiaalisen median kanaviin esimerkiksi Facebook, Instagram, blogit jne. Toteutamme myös tapahtumia ja erityisesti sydäntämme lähellä ovat valtakunnalliset konsulenttitapahtumat, eli myyntiesittelyt vähittäiskaupoissa. Jos voimme olla avuksi, niin ota ihmeessä yhteyttä ja jutellaan lisää. Markkinointitoimisto New Work Factory, Minna Furu, puhelin 040 558 6045 tai s-posti minna@newworkfactory.com.