Perinteisen markkinoinnin vaikuttavuus vähenee ja vähenee ja se tapahtuu koko ajan päivä, päivältä. Markkinointi sosiaalisessa mediassa sisältömarkkinoinnin keinoin on taloudellista ja lisäksi se on tehokas tapa rakentaa ja vahvistaa brändin/yrityksen tunnettuutta.

”Sisältömarkkinointi on sosiaalisen median myötä syntynyt markkinointitekniikka. Sisältömarkkinoinnissa tuotteen tai palvelun kohderyhmälle tuotetaan sen arvostamaa ja hyödyllistä sisältöä, parhaiten heidät tavoittavissa kanavissa. Sisältömarkkinoinnissa pyritään tuottamaan tai välittämään kohderyhmälle heitä kiinnostavaa sisältöä, kuten esimerkiksi käyttövinkkejä, neuvontaa, markkinointikilpailuja jne. Sisältömarkkinointi ei siis ole yksisuuntaista perinteistä mainontaa. Sisältömarkkinointi muistuttaa usein asiantutevan myyjän kanssakäymistä asiakkaansa kanssa.”

Edellinen kappale on suoria poimintoja Wikipediasta. Tarkempi ja yksityiskohtaisempi määritelmä sisältömarkkinoinnista Wikipediassa löytyy tämän linkin takaa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sis%C3%A4lt%C3%B6markkinointi

Jos seuraajasi voivat luottaa sinuun/yritykseesi tiedonjakajana, he todennäköisesti myös ostavat tuotteitasi. Mikä parasta, ostamisen lisäksi he ovat myös valmita suosittelemaan sinua/yritystäsi eteenpäin potentiaalisille asiakkaille. Muutama viikko sitten julkistettiin Fonectan kysely, jonka mukaan yli Suomalaisista yrityksistä kolmannes aikoo lisätä rahaa sisältömarkkinointiin. Kyselyyn vastanneista yrityksistä ainoastaan 19% oli panostanut sisältömarkkinointiin riihikuivaa rahaa viimeisten 12 kuukauden aikana.

Tämä mielestäni erinomaisen hyvä uutinen, sillä maailmanlaajuisesti sisältömarkkinointiin ennustetaan käytettävän jo yli 400 miljardia muutaman vuoden kuluessa. Suomalaistenkin yritysten ja yrittäjien on syytä huomioida tämä trendi ja pitää huoli siitä, että pysyy vauhdissa ja kehityksessä mukana, mieluiten etunenässä.

Sosiaalinen media vaatii rahallisia panostuksia siinä, missä ihan mikä muukin markkinointiviestinnän keino. Jos et panosta siihen joko itse uhraamalla aikaasi tuottamalla sisältöjä tai ostamalla palvelun ulkopuoliselta osaajalta, ei ole myöskään realistista odottaa tuloksia. Perinteisen markkinoinnin vaikuttavuus, esimerkiksi lehtimainonnan, vaikuttavuus vähenee päivä päivältä. Oletko miettinyt, mitä voisit saada aikaan sisältömarkkinoinnin avulla? Oletko miettinyt, mitä saisit sosiaalisessa mediassa samalla rahalla, jonka nyt pistät lehtimainontaan? Oletko pyytänyt tarjousta tai käynyt keskusteluja aiheesta sosiaalisen median osaajan kanssa? Jos tuntuu siltä, että nyt on aika, niin ota ihmeessä yhteyttä ja jutellaan!

Tilaa blogiartikkelit

New Work Factory on Kokkolassa sijaitseva markkinointitoimisto, joka tarjoaa yrityksille markkinoinnin palveluja.  #sosiaalisiakohtaamisia  #sanoistatekoihin

New Work Factory on markkinointitoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen erilaisia markkinoinnin palveluja. Sisällöntuotanto, eli markkinoinnillinen sisältöjournalismi on iso osa palveluvalikoimaamme. Yksinkertaisimmin sanottuna sisällöntuotantoa yrityksesi sosiaalisen median kanaviin esimerkiksi Facebook, Instagram, blogit jne. Meidän kauttamme saat yrityksellesi WordPress -pohjalle rakennetut kotisivut tai verkkokaupan. Suunnittelemme myös logoja ja rakennamme yrityksellesi visuaalisen ilmeen. Toteutamme tarvittaessa erilaisia tapahtumia ja erityisesti sydäntämme lähellä ovat valtakunnalliset konsulenttitapahtumat, eli myyntiesittelyt vähittäiskaupoissa. Jos voimme olla avuksi, niin ota ihmeessä yhteyttä ja jutellaan lisää.

Markkinointitoimisto New Work Factory, Minna Furu, puhelin 040 558 6045 tai s-posti minna@newworkfactory.com.