Ei auta, olemme Facebookin armoilla.

Aika pitkään ollaan uumoiltu siitä, että Facebook muuttaa algoritmejään ja yrityssisältöjen orgaaninen kattavuus tulee pienenemään. Viime vuoden joulukuussa tämä alkoi näkymään luvuissa selvästi ja on näkynyt entistä selvemmin koko tämän alkuvuoden ajan.

Olisiko aika budjetoida Facebook –markkinointiin?

Jotta tavoittaisit sen, mitä ennenkin, niin on selvää, ettei sitä voi enää tehdä ilman markkinointiin panostamista. Nyt on viimeistään aika budjetoida riihikuivaa facebook –markkinointiin. Muutos on mielestäni odotettu ja vääjäämätön. Facebook on ennen kaikkea media ja se saa ison osan tuloistaan mainonnan myymisestä.

Hyvä sisältö on silti kaiken a ja o

Sosiaalista mediaa tekevät yhä enenevässä määrin kokeneet markkinoinnin ja viestinnän ammattilaiset. Ammattilaisille on kysyntää ja tarve kasvaa koko ajan. Sisältö ei synny itsestään, siihen pitää uhrata aikaa ja ajatusta. Valitettavasti vieläkin törmää ajatukseen siitä, ettei mokoma ihmeemmin aikaa vie. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että yhden päivityksen tekeminen vie aikaa keskimäärin puoli tuntia. Aika pitää sisällään suunnittelun, kuvan käsittelyn, tekstin laatimisen ja kanavaan jakamisen…. yksinkertaiselta kuulostava homma pitää sisällään yllättävän paljon toimintoja ja erilaisia yksityiskohtia.

Postauksen tekeminen ei vielä riitä mihinkään, sen lisäksi liikennettä tulee valvoa, ei voi vastata kysymyksiin ja kommentteihin viikon päästä. Reagoida tulisi aina mahdollisimman nopeasti. Mitä enemmän postaus saa kommentteja ja mitä paremmin niihin reagoidaan/vastataan, sitä paremmin ne näkyvät omien seuraajien feedeissä. Postauksia pitää luonnollisesti myös markkinoida ja miettiä kohderyhmämäärittelyt, jotta nettotavoittavuutta ja tykkääjien määrää siellä omalla sivustolla saadaan kasvatettua.

Entä sitten toteutus?

Pienemmillä yrityksillä ei välttämättä ole mahdollisuuksia satsata kuukausipalkkaiseen tekijään, silloin palvelun voi hankkia alihankintana esimerkiksi kuukausisopimuksella.

Tärkeintä on, että tekijä on riittävän ”sisällä” yrityksen asioista, jotta hän pystyy tuottamaan sisältöä, joka toimii ja puhuttelee. Hyvän sisällön merkitystä ei voi ikinä väheksyä. Olen tästä kirjoittanut aikaisemminkin, sosiaalinen media ei ole vastaanottajalleen mainoskanava, vaan hyötykanava. Sisällön täytyy puhutella, hajutonta ja mitäänsanomatonta sisältöä ei kannata edes tuottaa. Jos ei ole mitään järkevää kerrottavaa, niin kannattaa mieluummin pysyä hiljaa.

Ja sitten vielä. Vaikka kovasti houkutteleekin tehdä puhdas mainospostaus, niin mieti vielä toinen kerta. Mitä vastaanottajat haluavat nähdä/tietää, keskity siihen.

Sisältö sisältönä ja mainos mainoksena. Jos siis haluat mainostaa, tee se ostamalla Facebook -mainontaa!

Tilaa blogiartikkelit

New Work Factory on Kokkolassa sijaitseva markkinointitoimisto, joka tarjoaa yrityksille markkinoinnin palveluja.  #sosiaalisiakohtaamisia  #sanoistatekoihin

New Work Factory on markkinointitoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen erilaisia markkinoinnin palveluja. Sisällöntuotanto, eli markkinoinnillinen sisältöjournalismi on iso osa palveluvalikoimaamme. Yksinkertaisimmin sanottuna sisällöntuotantoa yrityksesi sosiaalisen median kanaviin esimerkiksi Facebook, Instagram, blogit jne. Meidän kauttamme saat yrityksellesi WordPress -pohjalle rakennetut kotisivut tai verkkokaupan. Suunnittelemme myös logoja ja rakennamme yrityksellesi visuaalisen ilmeen. Toteutamme tarvittaessa erilaisia tapahtumia ja erityisesti sydäntämme lähellä ovat valtakunnalliset konsulenttitapahtumat, eli myyntiesittelyt vähittäiskaupoissa. Jos voimme olla avuksi, niin ota ihmeessä yhteyttä ja jutellaan lisää.

Markkinointitoimisto New Work Factory, Minna Furu, puhelin 040 558 6045 tai s-posti minna@newworkfactory.com