Talon rakennuksen yksi kriittisimpiä asioita ovat pohjatyöt. Tämä sama pätee yrityksesi kotisivujen kanssa.

Useilta palveluntarjoajilta löytyy omia alustoja, joiden päälle kotisivut voi rakentaa helposti ja vaivattomasti, ihan itse. Ensimmäinen syy valita valmis alusta, onkin juuri se, että voit tehdä sivut itse ja käytännössä nollakustannuksin. Aloittavalla yrittäjällä menoja riittää, jolloin tällaisen työkalun valintaan on helppo päätyä. Monilla palveluntarjoajilla kuukausimaksuja ei ole tai vaihtoehtoisesti kuukausimaksut ovat minimaalisen pieniä.

Valitettavasti helppous ja edullisuus usein kostautuvat myöhemmässä vaiheessa. Edullinen ei olekaan pitkällä tähtäimellä edullista, helppo ei ehkä olekaan ihan niin helppoa, mitä ajattelit. Muokkaaminen ei onnistukaan ilman lisämaksua. Ensimmäinen ja tärkein asia on se, että sinun on saatava osoitteeksesi normaali osoite. Normaali osoite ei ole esimerkiksi “xxpalveluntarjoaja.sivut.omanyrityksesinimi”. Haluat tietenkin saada osoitteeksesi www.omayritys.fi (tai jokin muu pääte). Monilla ilmaisilla alustoilla tätä et voi muuttaa, ilman lisämaksua. Ilmaisilla alustoilla myös visuaalisuus on rajattua esimerkiksi värit ovat tietyt ja sinun pitää valita niistä, jos haluat  lisävärejä tai persoonallisia ratkaisuja, se maksaa. Yksi muutos maksaa vähän, mutta mikäli näitä muutoksia alkaakin ilmaantumaan useampia, huomaat yllättäin, että ilmainen ei enää olekaan ilmaista, eikä edes vuositasolla kovin “halpaa”. Mielestäni näissä on kuitenkin kaikkein ongelmallisinta riippuvuus yhdestä toimijasta. Valitessasi yhden palveluntarjoajan alustan, olet kirjaimellisesti naimisisissa kyseisen toimijan kanssa kanssa. Jos myöhemmin haluat siirtää sivustosi uudelle alustalle, työ joudutaan tekemään alusta saakka uudelleen. Nollasta.

Palveluntarjoajilla on toki jatkuvaa tuotekehitystä alustojensa osalta ja sinne kehitetään koko ajan uusia toiminnallisuuksia. Valitettavasti he eivät kuitenkaan ikinä tule pärjäämään maailman suurimmille alustoille, niille jotka on rakennettu avoimen lähdekoodin päälle. Avoin lähdekoodi tarkoittaa sitä, että alusta on vapaassa käytössä kaikille, sitä kehittää koko ajan tuhannet vapaaehtoiset ympäri maailmaa. Avoimen lähdekoodin alusta tarjoaa sinulle riippumattomuuden ja lisäksi varmistat, että sivustosi pysyy kehityksen mukana. Uudet toiminnallisuudet ovat helppo ottaa käyttöön ja useimmiten ilman lisämaksua. Mikä parasta, et ole riippuvainen kenestäkään. Voit rakentaa sivuston itse tai mikäli taitosi eivät riitä, palkkaat tehtävään ammattilaisen, joka rakentaa sivut, tekee mahdollisesti koodausta ja laittaa sivusi kuntoon. Tämän jälkeen sivuston päivittämistä voit tehdä helposti itsekin. Jos tarvitset myöhemmin apua, voit kääntyä yhteistyökumppanisi puoleen ja jos sinulla on ongelmia yhteistyökumppanisi kanssa, siirtyminen yhteistyöhön jonkun muun tahon kanssa tapahtuu käytännössä  sormia napsauttamalla. Avoimen lähdekoodin alustalle löytyy osaamista ja tekijöitä laajalla rintamalla.

Me täällä mainostoimisto New Work Factoryssä rakennamme aina ja poikkeuksetta kaikki kotisivut ja verkkokaupat avoimen lähdekoodin WordPress -alustalle. WordPress on yksi maailman suosituimpia alustoja ja vain riittävän laajaksi ja käytetyksi levinnyt kotisivualusta takaa sinulle sen, että alustaa kehitetään jatkuvasti nykymaailman tarpeita vastaavaksi.Tästä esimerkkinä kerrottakoon responsiivisuus. Responsiivisuus tarkoittaa sitä, että kotisivusi toimivat joustavasti ja sujuvasti kaikilla päätelaitteilla, niin mobiilissa (puhelimet ja tabletit), kuin pöytäkoneillakin. Olen törmännyt asiakkaisiin, jotka ovat ostaneet palveluntarjoajan oman alustan. Monilla tilanne on tällä hetkellä se, että sivut eivät ole toimineet/toimi vieläkään responsiivisesti. Nyt on vuosi 2017 ja iso osa nettiselailusta tehdään mobiilisti, tämä on yksinkertaisesti oltava osaltasi kunnossa. Digitaalinen kehitys menee tällä hetkellä käsittämättömän nopeasti eteenpäin. Muutoksia tulee varmasti ja paljon enemmän, kuin osaamme juuri nyt edes arvatakaan. Juuri tästä syystä on tärkeää valita alusta, joka varmimmin pysyy kehityksen mukana ja jonka avulla saat uudet toiminnallisuudet sivuillesi käyttöön ensimmäisten joukossa. Useimmiten ilman lisämaksuja.

Avoimen lähdekoodin vastustajat vetoavat usein tietoturvaan. Olen kuullut sanottavan, että verkkohyökkäyksiä tehdään useammin avoimen lähdekoodin sivuille. Tässä on mielestäni syytä muistaa suhteellisuus. On tietenkin selvää, että määrällisesti hyökkäyksiä tehdään enemmän maailmanlaajuisille avoimille alustoille, jolla on miljoonia käyttäjiä, kuin alustoille joilla on yhdessä maassa muutamia tuhansia käyttäjiä. Jos sinulla on ihan peruskotisivut, en tekisi tästä ongelmaa. Me esimerkiksi otamme varmuuskopiot sivuistasi viikottain ja mikäli sivusi katoaa tai hajoaa, saamme sen korjattua nopealla aikataululla. Sama pätee siihen, jos itse vahingossa teet sivulla jotakin, mikä sekoittaa kaiken, niin ei hätää, etsimme varmuuskopion ja päivitämme sivusi uudelleen.

Millaiset ovat hyvät kotisivut? Tässä pätee samat säännöt, kuin muussakin sisältömarkkinoinnissa. Tarjoa mielenkiintoista sisältöä ja kerro selvästi, minkä ongelman sinä ratkaiset. Käytä kerronnassa hyväksesi laadukkaita kuvia (ilmaisia kuvapankkeja voi hyödyntää, jos ei ole varaa ammattikuvaajaan, lue lisää kuvapankit -artikkeleidemme alta) ja rakenna sivustosi niin selkeäksi, että vastaanottaja löytää sieltä heti kaiken tarvitsemansa. Tee myös työtä sivujesi eteen. Älä unohda niitä vuosiksi samaan tilaan, mieti mitä voisit tehdä, jotta voit lisätä sivuillesi koko ajan ajankohtaista sisältöä. Voit esimerkiksi ottaa blogin mukaan tai lisätä sivuillesi yrityksesi Facebook feedin.

Jos sinulla ei ole varaa ottaa ammattilaista käyttöösi, ehdotan rakentamaan yksinkertaisen ns. “käyntikorttisivun”. Käyntikorttisivu voi olla vain yksi sivu, jossa kerrot mitä teet ja mistä sinut löytää. Aloita yritystoimintasi ja kerää rahaa yritysilmeesi kehittämiseen ja markkinointiin. Ota ammattilainen avuksesi sitten, kun rahkeesi riittävät ja toimintasi on kasvanut suurempiin mittasuhteisiin.

New Work Factory tarjoaa kotisivupakettia, joka on suunnattu aloittaville tai pienille yrityksille. Pakettimme on avaimet käteen -ratkaisu yrityksen perussivustosta. Saat sivuston, web -hotellin, oman domainin, yrityssähköpostit ym. tarvittavan yhdestä ja samasta paikasta. Pakettimme hinta on 750 euroa + alv. Kuukausimaksuja ei ole. Seuraavan vuoden kustannus syntyy web -hotellista ym. ja kustannukset ovat noin 150 euron luokkaa, riippuen siitä, olemmeko käyttäneet kokonaan ilmaisia lisäosia vai olemmeko kenties ostaneet jonkin maksullisen lisäosan käyttöösi. Tarjoamme siis nimenomaan peruspakettia, joka pitää sisällään toimivan sivuston aloittavalle yrittäjälle. Monimutkaisemmat ja vaativammat sivuston rakennuprojektit asettuvat meillä 3.000 – 8.000 euron välille. Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä Minnaan, puhelin 040 5586045 ja jutellaan lisää!

 

New Work Factory on Kokkolassa sijaitseva markkinointitoimisto, joka tarjoaa yrityksille markkinoinnin palveluja. Palveluvalikkomme pitää sisällään tapahtumat (konsulentit, messuosastot, yritystilaisuudet jne.), sisältömarkkinoinnin ja sisällöntuotannon sosiaalisten medioiden kanaviin (Facebook, Instagram, blogiartikkelit jne.), graafisen suunnittelun (logosuunnittelu, graafinen ohjeistus) sekä kotisivujen  ja verkkokauppojen tuottamisen aina suunnittelua myöten rakennettuna WordPress -alustalle.

#sosiaalisiakohtaamisialivenäjaverkossa  #sanoistatekoihin