Ilmaisia kuvapankkeja on verkossa tarjolla vaikka kuinka ja paljon. Esittelen tässä yhden niistä – Pixabayn.

Valitettavasti aina ei ole mahdollista palkata ammattikuvaajaa ja silloin nämä ilmaiset kuvapankit ovat paras vaihtoehto. Itse räpsittyjä huonolaatuisia kuvia en suosittele esimerkiksi kotisivuilla käytettäväksi. Kuvilla ja visuaalisuudella on valtavan suuri merkitys positiivisen yritysmielikuvan luomisessa.

Olen itse käyttänyt Pixabayta todella paljon ja moneen eri tarkoitukseen. Olen löytänyt täältä kuvia esitteisiin, asiakkaiden kotisivuille, omille kotisivuilleni, some -kanaviin ja vaikka minne. Esittelen näitä ilmaisia kuvapankkeja myöhemmin lisää, käyn New Work Factoryn Vinkkipankki -kirjoituksissa näitä läpi aina yksi kerrallaan. Uskon, että uusista työkaluista on eniten hyötyä, kun niihin voi perehtyä rauhallisessa tahdissa yksi kerrallaan ja samalla todeta, onko juuri tästä vinkistä minulle hyötyä vai ei.

Kuvien etsiminen vaatii vaivaa – ja aikaa. Etsiminen on yllättävän työlästä puuhaa, sillä tarjontaa on paljon ja selailtavaa sitäkin enemmän. Itse etsin kuvia yleensä viikonloppuisin, kun ei ole muita tehtäviä keskeyttämässä. Otan myös kuvan heti talteen, mikäli minulle tulee vähänkin sellainen tunne, että sille voisi olla jatkossa käyttöä. Osa kuvista on Pixabayssa mielestäni jokseenkin teennäisiä, joten ne eivät oikein sovi tänne meidän pohjoiseen kulttuuriin. Toisinaan taas toimivan ja teemaan sopivan kuvan saattaa löytää hetkessä. Kuvien muoto voi myöskin tuottaa joissakin tilanteissa ongelmia. Näissä tapauksissa käsittelen kuvan oikean kokoiseksi Canva -ohjelman avulla.

Kaikki kuvat Pixabayssa ovat ilmaisia, mutta mikäli haluat, voit “tarjota kupin kahvia” kuvan ottajalle. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että voit halutessasi maksaa kuvasta itse määrittelemäsi summan. Itse osallistun ja “tarjoan kupin kahvia” aina silloin tällöin, erityisesti jos olen löytänyt erinomaisen ja täydellisesti tarkoituksiin sopivan kuvan. Pixabayn kuvia saa käyttää markkinoinnissa ja muutenkin täysin vapaasti.

Kuvia selaillessa ohjelma tarjoaa koko ajan myös maksullisia Shutterstockin kuvia, kuvien hinnat ovat ihan kohtuullisia, mutta toki on tärkeää muistaa, että kuvapankkikuvat saattavat tulla vastaan muuallakin ja vaikkapa naapuriyrittäjän materiaaleissa.

Onnea matkaan! Toivottavasti tästä on hyötyä sinulle.

www.pixabay.com

New Work Factory on Kokkolassa sijaitseva markkinointitoimisto, joka tarjoaa yrityksille markkinoinnin palveluja. Palveluvalikkomme pitää sisällään tapahtumat (konsulentit, messuosastot, yritystilaisuudet jne.), sisältömarkkinoinnin ja sisällöntuotannon sosiaalisten medioiden kanaviin (Facebook, Instagram, blogiartikkelit jne.), graafisen suunnittelun (logosuunnittelu, graafinen ohjeistus) sekä kotisivujen  ja verkkokauppojen tuottamisen aina suunnittelua myöten rakennettuna WordPress -alustalle.

#sosiaalisiakohtaamisialivenäjaverkossa  #sanoistatekoihin