Yritystä perustettaessa kuluja tuntuu syntyvän joka suunnalla. Alkuinvestoinnit on usein pystyttävä tekemään hyvinkin pienin budjetein, näin ollen mahdollisimman edullisten ratkaisujen löytyminen on ennemminkin pakon sanelema juttu.

Vistaprintistä minulla on omakohtaisesti erinomaisen hyviä kokemuksia. Moni alkava yrittäjä käyttäisi mielellään kotimaisen yrityksen palveluja. Valitettavasti se ei useinkaan ole mahdollista, budjettien ollessa tosi tiukoilla. Alkuvaiheessa tarvittavien materiaalien ym. määrä yllättävänkin suuri, tämä onkin se suurin syy, mihin kotimaisuuden suosiminen toteuttamissani projekteissa usein kaatuu. Juuri näin se on mennyt myös omalla kohdallani kaikissa yrityksen perustamisstarteissa. Kassavirran tasaiseksi ja varmaksi saaminen vie aikaa ja usein alkuvaiheessa uusi yrittäjä on alkupääoman ja omien säästöjensä varassa useitakin kuukausia.

Vistaprintin olen hyväksi todennut ja sitä moneen kertaan käyttänyt. Jos vaatimukset logon suhteen eivät ole heti alussa kovin korkealla, saat Vistaprintin kautta myös kohtuullisen logon käyttöösi. Kaikki yritykset ovat jossakin vaiheessa alkaneet pienestä, se on hyvä muistaa. Peruslogollakin pääsee liikkeelle ja sitten, kun rahkeet riittävät, voi palkata ammattilaisen tai järjestää verkon kautta kansainvälisille suunnittelijoille logokilpailun (kerron näistä vaihtoehdoista lisää myöhemmissä artikkeleissa).

Vistaprintin sivuilta löydät ohjelman, jonne syötät yrityksesi nimen ja ohjelma lataa nähtäväksesi kymmenittäin erilaisia vaihtoehtoja logosta. On tärkeää tiedostaa, että tämä palvelu ei ole lähelläkään ammattitaitoisen graafikon tai mainostoimiston käden jälkeä. Mutta, mutta, starttivaiheessa olevalle yrittäjälle näen tämän varsin mukiinmenevänä ja kustannustehokkaana vaihtoehtona. Logon saa käyttöön tilaamalla käyntikortit Vistaprintin kautta, mikäli et halua käyntikortteja, voit myös ostaa pelkän logon.

Käyntikorttien osalta vaihtoehtoja löytyy vaikka muille jakaa. Valikoima on laaja ja monipuolinen. Itse suosin mahdollisimman yksinkertaisia malleja, jotta lopputulos olisi mahdollisimman tyylikäs ja yksinkertainen. Jos tarvetta muillekin materiaaleille on olemassa, niin samalla kertaa saat täältä itsellesi myös mm. osoitetarrat, julisteet, logolla varustetut mukit, logolla varustetut kassit ja vaikka mitä muuta. Sivut ovat mielestäni todella helppokäyttöiset ja ensikertalainenkin selviää tilauksesta varsin helposti.

Tilauksesi toimitetaan kotiovelle reilun viikon sisällä ja on kyllä pakko sanoa, että hinta ei päätä huimaa. Kustannukset 100:lle käyntikortille ovat 30 euron luokkaa. Vistaprintin toimitustavan lasken myös kilpailueduksi. Yrittäjillä usein tekemistä riittää vaikka kuinka ja paljon, joten mikä sen mukavampaa, kuin saada tilaus suoraan kotiovelle, ei tarvitse miettiä, milloin mahtaa Postiin ehtiä.

Näin pienellä investoinnilla on siis mahdollista päästä alkuun. Logo ja käyntikortit noin 30 euron panostuksella.

www.vistaprint.fi

Lisäys 31.1.2017: Olen jutellut aiheesta muutaman yrittäjän kanssa…. Olen myös nähnyt muutamia versioita, joita he ovat itse tehneet. Unohdin kirjoittaa tänne yhden tärkeän asian. Jos Sinulla ei ole yhtään visuaalista silmää, niin tämä ei missään nimessä ole se paras ratkaisu, vaikka kustannustehokas onkin. Yritä etsiä lähipiiristäsi ihminen, jolla on visuaalista silmää ja joka on valmis auttamaan sinua, muuten voi tulla (ihan älyttömän) huonoa jälkeä :). Terveisin Minna

 

New Work Factory on Kokkolassa sijaitseva markkinointitoimisto, joka tarjoaa yrityksille markkinoinnin palveluja. Palveluvalikkomme pitää sisällään tapahtumat (konsulentit, messuosastot, yritystilaisuudet jne.), sisältömarkkinoinnin ja sisällöntuotannon sosiaalisten medioiden kanaviin (Facebook, Instagram, blogiartikkelit jne.), graafisen suunnittelun (logosuunnittelu, graafinen ohjeistus) sekä kotisivujen  ja verkkokauppojen tuottamisen aina suunnittelua myöten rakennettuna WordPress -alustalle.

#sosiaalisiakohtaamisialivenäjaverkossa  #sanoistatekoihin