New Work Factoryn Vinkkipankissa esittelyssä laskutusohjelma, Laskutuspohja.fi.

Monilla aloittavilla yrittäjille ei vielä alkuvaiheessa ole laskutettavaa ihan joka päivä. Siitä syystä yrittäjätaipaleen alussa kannattaa hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti verkon tarjoamat ilmaiset ohjelmat ja työkalut. Aikaisemmin olen esitellyt täällä Isoltan Archimedes -ohjelman, joka on ilmainen 10 laskuun saakka. Lisäksi Isolta tarjoaa ilmaisia laskuja, kun suosittelee ohjelmaa kavereilleen/muille yrittäjille. Uudesta käyttäjästä molemmat saavat 5 kappaletta ilmaisia laskuja käyttöönsä.

Laskutuspohja.fi on yksi näistä ilmaisista laskutusohjelmista. Voit valita käyttöösi maksuttoman version. Laskun tekeminen on yksinkertaista ja helppoa. Ilmaisen version huono puoli on tässä se, että joudut joka kerta syöttämään sekä yrityksesi että asiakkaasi tiedot laskulle. Vie aikaa, mutta mikäli laskuja on kuukausitasolla muutamia, ei tämä lienee ongelma. Ilmaisessa laskutuspohjassa pitää myös muistaa vaihtaa laskun numero itse, sillä ohjelma ei sitä automaattisesti tee ja kirjanpidossa ei voi olla samoja laskunumeroita. Laskunumeroiden tulee olla juoksevat, jolloin numeroiden avulla tiedetään, missä vaiheessa lasku on lähetetty.

Siinä vaiheessa, kun laskujen määrä alkaa kasvamaan, on syytä siirtyä maksulliseen versioon. Kustannukset tässä vaihtoehdossa ovat 10 euroa/kuukausi, kun maksat vuoden käyttön kerralla. Kuukausittain maksettuna hinta on 15 euroa/kuukausi (hintatiedot 19.3.2017). Maksulliseen versioon voit päivittää tuoterekisterin, asiakasrekisterin ja laskut ovat varmassa tallessa ohjelmassa esim. kirjanpitäjälle toimittamista varten. Verkkolaskut onnistuvat yhdellä napin painalluksella,

Laskujen lataus PDF -versioon ja laskujen lähetys sähköpostilla sisältyvät pakettiin. Mikäli haluat lähettää verkko- tai paperilaskuja, tulee niistä maksettavaksi erillinen hinta. Ohjelmassa voi ostaa itselleen ”krediittejä”, joiden tilannetta pääset seuraamaan itse ohjelmassa koko ajan. Esimerkiksi 10 krediittiä maksaa 25 euroa + alv. Verkkolaskun lähettäminen kuluttaa yhden kreditin, kirjelaskun lähettäminen puolestaan 1,5 kredittiä (sisältää kuoren, kirjeen ja postituksen), postitse lähetettävän laskun lisäsivut maksavat 0,2 kredittiä.

Tässä linkki tarkempaa tutustumista varten: https://extra.laskutuspohja.fi/

Itse kylläkin päädyin Isoltan Archimedes -laskutusohjelmaan, mutta tämä ohjelma on saanut paljon mainintoja ja suosituksia yrittäjien yhteisöissä esim. Facebookissa ja siitä syystä kävin itsekin testaamassa ja kokeilemassa toiminnot.

 

New Work Factory on Kokkolassa sijaitseva markkinointitoimisto, joka tarjoaa yrityksille markkinoinnin palveluja. Palveluvalikkomme pitää sisällään tapahtumat (konsulentit, messuosastot, yritystilaisuudet jne.), sisältömarkkinoinnin ja sisällöntuotannon sosiaalisten medioiden kanaviin (Facebook, Instagram, blogiartikkelit jne.), graafisen suunnittelun (logosuunnittelu, graafinen ohjeistus) sekä kotisivujen  ja verkkokauppojen tuottamisen aina suunnittelua myöten rakennettuna WordPress -alustalle.

#sosiaalisiakohtaamisialivenäjaverkossa  #sanoistatekoihin