Brändi (yritys tai tuote) on kuin ihminen. Sillä on luonne, sillä on oma persoonallisuus. Sen pitää tuoksua, maistua ja tuntua. Sen pitää koskettaa vastaanottajaa, se ei saa jättää kylmäksi. Ihminen voi jättää toisen ihmisen kylmäksi omalla olemuksellaan, toinen ihminen voi olla niin epäkiinnostava, ettei häntä muista enää hetken päästä. Kohtaaminen toisen ihmisen kanssa voi joskus olla vain ”tuulahdus” tielläsi. Brändi toimii ihan samalla tavoin.

Brändillä on oma ulkonäkö – logo. Logo on yrityksen tai tuotteen ehdottomasti tärkein tunnus. Tarvitset logoa joka paikassa; käyntikorteissa, verkkosivuilla, papereissa, mainosmateriaaleissa, auton teippauksissa, työntekijöiden asuisssa….. Logon tehtävänä on tuoda yritys/tuote esiin omalla persoonallisella ja muistettavalla tavalla. Logon tehtävänä on viestiä yrityksestäsi ammattimaisuutta ja SEN TULEE TOISTUA SAMAN NÄKÖISENÄ JOKA PAIKASSA. Logo on pyhä, sitä ei saa muuttaa. Jos väriksi on valittu sininen, logo näytetään aina sinisenä, ei sen mukaan, miltä sattuu juuri sinä päivänä tuntumaan. Eikä edes ihan mikä tahansa sininen, vaan tarkoin määritelty sininen. Kiteytettynä. Logon tehtävänä on tuoda yrityksesi/tuotteesi esiin omalla omaperäisellä ja mieleenjäävällä tavalla.

Logo on siis  tarkoin määritelty esitystapa tuotteellesi tai yrityksellesi. Liikemerkistä logon erottaa se, että liikemerkissä on logon lisäksi myös kuvallinen symboli. Logo lähtee yleensä kirjasintyypin valinnasta, mutta sitä muokataan muuttamalla kirjainväliä, ulkonäköä, kirjainten kokoa jne. Toisinaan tehdään kokonaan uusi typografia.

Yrityksen logon suunnittelu on haastava tehtävä niin yrittäjälle kuin yrityksellekin, vannon sen olevan sitä myös kumppaninasi toimivalle suunnittelijalle. Monesti asiakkaillani on tarkka näkemys siitä, millainen logon tulisi olla, minkä muotoinen, minkä värinen…. Nämä edellä mainitut seikat ovat tärkeitä, mutta suunnittelu- ja ideointivaiheessa on tärkeää ottaa huomioon muitakin seikkoja. Halutaanko saada aikaan kiva elementti, joka näyttää hyvältä ja viestii sen, mitä yrityksesi tekee vai halutaanko logoon syvällisempiä merkityksiä. Pitääkö yrityksen arvojen näkyä logossa, entä toiminta?

Voiko logon tehdä itse? Tietysti sen voi tehdä itse, mutta on hyvä tehdä hieman taustatöitä ja selvittää millaisia asioita tulee ottaa huomioon. Lisäksi on hyvä omata visuaalisia kykyjä, eli ”hyvää silmää”. Logon suunnittelussa tulee ottaa huomioon useita seikkoja, sellaisia jotka eivät ehkä ihan ensimmäisenä tule mieleen. Yksi tärkeä asia on väri. Valittu väri voi muuttua riippuen taustasta. Olen törmännyt yhteen toimijaan, jolle oli suunniteltu vihreä logo, heidän tuotepakkauksensa olivat ruskeita, lopputulemana pakkauksissa tumman sinertävä logo. Ei hyvä. Logon muoto on hyvä suunnitella niin, että se toimii joka paikassa. Tarvitset logoa monessa paikassa. Esimerkkinä Facebookin profiilikuvien logot, joista ei saa mitään selvää, koska ne eivät muokkaudu oikeaan muotoon. Turhan usein siellä näkee myös logoja, jotka katkeavat kesken, koska logoa ei ole saatu aseteltua oikein tai ehkä ei olla osattu tehdä oikean kokoista kuvaa.

Logon suunnittelu on usein yritysilmeen yksi haastavimpia prosessseja. Logo ei ole vain logo, se määrittää paljon muutakin, mm. yrityksen käyttöön tulevat värit ja yrityksen ilmeessä käytettävät muodot.

Logosta on helppoa olla jotain mieltä. Joku tykkää punaisesta, joku keltaisesta. Jonkun mielestä pehmeämpi kirjasintyyli olisi ollut parempi, toinen kaipaa jämäkkyyttä. On erittäin vaikeaa synnyttää logoa, joka herättää kaikissa välittömän ihastuksen. Logoon myös totutaan ja se tulee ihmisille tutuksi.

Suunnittelun hinta määräytyy usein siihen käytettävästä ajasta sekä tekijän kokemuksesta ja osaamisesta. Kallis logo ei välttämättä ole se paras eikä halpa logo se huonoin. Itse tehty logo voi palvella yrityksen tarpeita täydellisesti tai se voi pilata yrityksestä välittyvää mielikuvaa. Teet sitten logon itse tai käytät ammattilaista, niin suosittelen käyttämään logon suunnitteluun aikaa ja energiaa. Logo on ikoni, joka viestii yrityksesi/tuotteesi identiteettiä. Sinun kuuluu rakastaa sitä ja yrityksesi/tuotteesi kuuluu rakastaa sitä vielä enemmän ja kokea sen täydellisesti omakseen.

New Work Factory on Kokkolassa sijaitseva markkinointitoimisto, joka tarjoaa yrityksille markkinoinnin palveluja. Palveluvalikkomme pitää sisällään tapahtumat (konsulentit, messuosastot, yritystilaisuudet jne.), sisältömarkkinoinnin ja sisällöntuotannon sosiaalisten medioiden kanaviin (Facebook, Instagram, blogiartikkelit jne.), graafisen suunnittelun (logosuunnittelu, graafinen ohjeistus) sekä kotisivujen  ja verkkokauppojen tuottamisen aina suunnittelua myöten rakennettuna WordPress -alustalle.

#sosiaalisiakohtaamisialivenäjaverkossa  #sanoistatekoihin

New Work Factory on markkinointitoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen erilaisia markkinoinnin palveluja. Meidän kauttamme saat yrityksellesi WordPress -pohjalle rakennetut kotisivut tai verkkokaupan. Suunnittelemme myös logoja ja rakennamme yrityksellesi visuaalisen ilmeen. Sisällöntuotanto, eli markkinoinnillinen sisältöjournalismi kuuluu myös palveluihimme. Yksinkertaisimmin sanottuna sisällöntuotantoa yrityksesi sosiaalisen median kanaviin esimerkiksi Facebook, Instagram, blogit jne. Toteutamme myös tapahtumia ja erityisesti sydäntämme lähellä ovat valtakunnalliset konsulenttitapahtumat, eli myyntiesittelyt vähittäiskaupoissa. Jos voimme olla avuksi, niin ota ihmeessä yhteyttä ja jutellaan lisää. Markkinointitoimisto New Work Factory, Minna Furu, puhelin 040 558 6045 tai s-posti minna@newworkfactory.com.